MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Reittien ja oppaiden lisääminen seinatonmuseo.fi-sivustolle

Seinätön museo -palvelun reitit ja oppaat on mahdollista lisätä palvelun koontisivustolle www.seinatonmuseo.fi. Koontisivusto on Suomen museoliiton toteuttaman Seinätön museo -palvelun markkinoinnin pääkanava. Sivuston kautta reittejä ja oppaita voi selata sekä hakea mm. paikkakunnan ja teemojen mukaan. Koontisivusto on responsiivinen ja se toimii palvelun tapaan mobiililaitteilla ja tabletilla.Ohjeet museoille reittien ja oppaiden lisääminen 

Reitit ja oppaat lisätään koontisivustolle näyttelykalenterin päivitystyökalun avulla. Työkalun valikkoon on lisätty uutena ominaisuutena Seinätön museo -lomake, jolla mobiilioppaat ja -reitit talletetaan. Aina uusien Seinätön museo -sisältöjen julkaisemisen yhteydessä kannattaa siis myös hyödyntää Suomen museoliiton sivuston näkyvyyspaikka!

Lomakkeeseen täytetään seuraavat tiedot:

1. Oppaan tai reitin nimi
2. Reitin tai oppaan verkko-osoite kokonaisuudessaan (eli http://www.tarinasoitin.fi/…)
3. Sisällön tiivis kuvaus (max. 250 merkkiä)
4. Kuva (suositeltavaa)
5. Kategoria(t), johon opas lukeutuu

Lomakkeen kautta lisätyt oppaat ja reitit tallentuvat koontisivulle heti. Viimeksi lisätyt reitit ja oppaat näkyvät listauksessa ensimmäisinä. Oppaiden ja reittien tietoja pääsee muokkaamaan museon tunnuksilla myös aina tarvittaessa.

Näyttelykalenterin päivitystyökaluun kirjaudutaan oheisen linkin kautta: https://museot.fi/nayttelykalenteri/login/. Mikäli näyttelykalenterin käyttäjätunnus ja salasana ei ole tiedossa, voi niitä tiedustella:


Janne Tielinen
Kehittämisasiantuntija
janne.tielinen(a)digimuseo.fi
+358 44 430 0706

Suomen museoliitto ja Momeo Oy ovat tehneet Seinätön museo yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Sopimusmuseoiden määrä on ylittänyt 50 museon rajan, joten vanha koontisivusto (tarinasoitin.fi/seinaton) ei enää sellaisenaan palvele reittien määrän kasvua. Uudistuksen tavoitteena on tarjota kaikki Seinätön museo -palvelun sisällöt kävijöille ja palvelusta kiinnostuneille selkeässä paketissa.