För medlemmar
 

Sändlistan Utställningspost

Utställningsposten är en elektronisk webbtjänst för alla som vill ha meddelanden om museernas utställnings- och evenemangsutbud per e-post. Museerna kan snabbt och enkelt distribuera sina pressmeddelanden via listan. Man kan också läsa meddelandena genom att bläddra i sändlistans arkiv på webben.

Anslutning

Du kan bli prenumerant på webbadressen:
http://lists.greenspot.fi/mailman/listinfo/nayttelyposti

Fyll i din e-postadress och det valbara lösenordet två gånger i de tre fälten under rubriken "Listalle liittyminen" och klicka sedan på knappen Liity (Anslut). Lösenordet bör ha sex tecken och kan bestå av såväl siffror som stora och små bokstäver (versaler och gemena). Använd olika lösenord för olika webbplatser (exempelvis inte din bankkortskod).

Du får ett e-postmeddelande från Museiposten där du ombeds bekräfta din prenumeration. Klicka på länken i meddelandet och bekräfta prenumerationen. Du kan också bekräfta prenumerationen genom att använda svara-funktionen (reply) i ditt e-postprogram. När du bekräftat prenumerationen hälsar Utställningsposten dig välkommen i ett e-postmeddelande där du också kan se ditt lösenord.

Skicka meddelanden

Sändlistans adress:
nayttelyposti(a)lists.greenspot.fi

Listan godkänner inte bilagor, eftersom de belastar mottagarnas e-postservrar och i värsta fall kan innehålla virus. Det är dessutom besvärligt att läsa meddelanden i bilagor.

Listan godkänner varken hemliga kopior (bcc) eller flera mottagare. Sänd helt enkelt alla för museiposten avsedda meddelanden endast till en enda adress, som alltså är nayttelyposti(a)lists.pro-equal.com.

Fyll i ämnesfältet (subject) tydligt och klart. Var mån om att texten i ditt meddelande är kort och koncis. Längre texter och bilder kan du lägga ut på museets webbsidor och i ditt meddelande sätta in en länk till webbplatsen i fråga.

Använd inte text på främmande språk i dina meddelanden utan översätt dem till svenska eller finska. Skriv ingressen på svenska eller finska ifall hela texten är för lång att översätta. Efter ingressen kan du lägga in resten av texten eller ännu hellre en länk till det ursprungliga dokumentet på Internet.

Man kan också sända meddelanden som till sitt innehåll kanske inte hör hemma på just den här listan, men då granskas meddelandet innan det sänds ut.

Kom ihåg att kontrollera att du har rätt adressat i ditt svarsmeddelande om du besvarar sändlistans meddelanden med svara-funktionen i ditt e-postprogram.

På webbadressen

http://lists.greenspot.fi/mailman/listinfo/nayttelyposti

kan du göra adressförändringar, avbeställa din prenumeration eller bläddra i arkivet.

Nere på sidan fyller du i din e-postadress i fältet "irtisanoaksesi näyttelyposti"(Avbeställ Utställningsposten) och klicka sedan på knappen Edit för att nå sidan där du kan göra ändringar.

Genom att skriva in ditt lösenord kan du avbeställa prenumerationen. Om du har glömt ditt lösenord får du också hjälp med det på den här webbsidan.

Du kan bläddra i arkivet och leta efter tidigare meddelanden till sändlistan genom att klicka på Utställningspostens arkiv-länk. Genom att exempelvis klicka på ordet Date får du fram meddelandena i kronologisk ordning. För att kunna använda dig av arkivfunktionen behöver du ditt lösenord.

Ytterligare information: Tuuli Rajavuori, Finlands museiförbund, 0444 300 704, tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi