JÄSENILLE
 

MuseoPro-verkkojulkaisu

Museoliitto on avannut joulukuussa 2019 uuden museoammattilaisille suunnatun verkkojulkaisun MuseoPron.

MuseoPro on Suomen kaikkien museoissa työskentelevien äänenkannattaja, joka tarjoaa tuoreita näkökulmia museokenttään, museotyöhön, alan kansainväliseen toimintaan ja museoiden edunvalvontaan. Julkaisu tarjoaa lukijalle sekä laajoja juttukokonaisuuksia että lyhyempiä museouutisia. Julkaisu tulee olemaan vapaasti luettavissa verkossa.

MuseoPro-verkkojulkaisua toimittaa Suomen museoliitto yhteistyössä ICOM – Suomen komitean, Kansallisgallerian, Museoalan ammattiliiton, Museokortin ja Museoviraston kanssa. Julkaisun käynnistämiseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

MuseoPro julkaistiin ensimmäistä kertaa Museoliiton Tietopäivässä 12.12.2019. Jatkossa julkaisulla on teemajaksoja, jolloin tekstit käsittelevät syvemmin tiettyä museoille ajankohtaista teemaa. Läpileikkaava näkökulma on museoprofession kehittäminen ja tulevaisuuden museoammattilaisuus.  


Lehden toimituksesta Museoliitossa vastaa viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori. Lehden asiantuntijaryhmään kuuluu edustajat kaikista yhteistyökumppaneista. Toimituksen tueksi on perustettu Facebookin kautta toimiva, kaikille lehden kehittämisestä kiinnostuneille suunnattu lukijapaneeli.

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
p. 0444 300 710
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi