Hae sivustolta
MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Kutsu poliitikko museoon -viikko

Tutustuta paikalliset poliitikot museoosi ja tutustu itse poliitikkoihin. Kutsu poliitikko museoon -kampanjaviikkoa vietettiin kolmatta kertaa 27.–31.8.2018. Viikko oli menestys, sillä yli 70 poliitikkoa tutustui yli 30 museon toimintaan kampanjan aikana. Vuonna 2019 kampanja järjestetään 26.–30.8.

Museot voivat kutsua paikallisia poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan sekä viestiä asiasta paikalliselle medialle kansallisen kampanjaviikon puitteissa. 

Kutsu poliitikko museoon -kampanjalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Poliitikkojen museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Poliitikko "työharjoitteluun" museoon, media mukaan seuraamaan

Teemaviikkoon osallistuva poliitikko pääsee kokeilemaan museotyötä käytännön tasolla. ”Työharjoittelupäivän” aikana päättäjät kiertävät museoammattilaisten työtiloissa, tutkijoiden huoneissa ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloissa. 

Lisäksi poliitikot tutustuvat muun muassa valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaan, kokoelmien digitointiin, näyttelyn kohderyhmien määrittelyyn ja museoturvallisuuteen. Muutamat toimivat myös keskusteluoppaina tai vertaisihmettelijöinä näyttelytiloissa, jolloin heillä on mahdollisuus tavata muita museovieraita.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe. Museoiden kannattaa kutsua mediaa seuraamaan poliitikon museopäivää. Museoliitto tiedottaa valtakunnallisesti medialle teemaviikosta noin viikkoa ennen tapahtuman alkua.

Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016 ja toisen kerran kesäkuussa 2017. Monissa museoissa vieraina on ollut kansanedustajia tai esimerkiksi kaupunginhallituksen jäseniä.

Kampanjaan liittyviä tiedotustekstejä 2018


Eduskunnan puhemies Paula Risikko Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan


Lobataan yhdessä – kutsutaan poliitikot museoon

6.4.2018
P.S.-blogi: Kutsu poliitikkoasiakkaasi käymään

Viestintämateriaaleja

Alle on koottu materiaaleja vapaasti käytettäväksi. PowerPoint-dioja voi käyttää eri yhteyksissä esiteltäessä museoiden toimintaa. Valkoisella pohjalla oleviin dioihin voi tehdä myös museokohtaisia muutoksia. Painettuja esitteitä voi tilata lisää Museoliitosta jäsenmuseoiden käyttöön.