JÄSENILLE
 

Kuntavaalit 2021

Museoliitto on tuottanut kuntavaaleja 2021 varten materiaaleja museoiden käyttöön. Esitettä ja graafista ilmettä voi käyttää myös vaalien jälkeen, kun museoiden toiminnasta kerrotaan uusille kuntapäättäjille.

Suomen museoliitto on määritellyt museoiden menestystekijät, joita tuodaan esiin kuntavaalien 2021 lähestyessä. Museoliitto toivoo museoiden pitävän teemoja esillä myös omilla paikkakunnillaan. Museoliiton oma vaikuttamistyö keskittyy pääosin valtakunnalliseen tasoon.


Esite: Vahvistetaan yhdessä museoiden ja kuntien vetovoimaa


Museoliitto on tuottanut omaan ja museoiden käyttöön esitteen, jossa kerrotaan museoalan yhteiset viisi kuntavaalitavoitetta sekä kerrotaan museoiden avainlukuja kunta-alan näkökulmasta. Esitteestä on sekä suomen- että ruotsinkielinen versio.

Esitettä voi tulostaa itse tai välittää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona. Valmiiksi painettuja esitteitä voi tilata Museoliitosta sähköpostitse osoitteesta: tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi

Some-materiaalit


Kesän 2021 kuntavaalikampanjat käydään poikkeuksellisesti pääosin verkossa koronatilanteen takia. Siksi digitaalinen näkyvyys kannattaa tänä vuonna erityisen paljon.

Sosiaalisessa mediassa käytettäviin materiaaleihin voit muokata tekstit oman museon tarpeiden mukaan kuvankäsittelyohjelmalla. Fonttina voi käyttää esimerkiksi Calibria. Halutessasi voit käyttää pohjana valmista PhotoShop-tiedostoa, jonka voi ladata alta olevasta listasta.

Museoliitto käyttää seuraavia aihetunnisteita: #kuntavaalit #museot #vetovoimaisetmuseot #museoliitto
Museot voivat halutessaan käyttää samoja tunnisteita tai muokata omaan käyttöön paremmin sopivat tunnisteet.

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi
puh. 0444 300 710