JÄSENILLE
 

Plussa-palvelut

Plussa-palveluilla Suomen museoliitto tuottaa museokohtaisesti räätälöityjä ja erillisiin sopimuksiin perustuvia palveluja.

Kookos-kokoelmahallintapalvelut 

Kookos on kokoelmahallinnan kokonaisratkaisu, joka sisältää suomalaisille museoille räätälöidyn MuseumPlus-kokoelmahallintajärjestelmän, varmennetun palvelintilan ja asiakastuen. 

Lisätiedot: https://museoliitto.fi/kookos

Taidekokoelmat verkossa 

Liittymällä Suomen museoliiton ja Kuvaston Taidekokoelmat verkossa -sopimukseen museot saavat oikeuden julkaista omistamiaan tai deponoimiaan suomalaisia tekijänoikeudenalaisia teosten kuvia museon verkkosivuilla ja sovelluksissa. 

Lisätietoja: https://museoliitto.fi/taidekokoelmat

Seinätön museo -palvelu 

Palvelu tarjoaa museoille yksinkertaisen ja kustannustehokkaan tavan aineistojen julkaisuun mobiilissa. Palvelulla voi tehdä äänioppaita ja karttapohjaisia reittejä tai hyödyntää teksti-, kuva- ja videoaineistoja. Palvelun avulla kävijä voi tutustua sisältöihin itsenäisesti tai rikastaa museokäyntiään niin museorakennuksessa kuin sen ulkopuolellakin. 

Lisätietoja: https://museoliitto.fi/seinatonmuseo

Kysy museolta -palvelu 

Kysymuseolta.fi on museoille suunniteltu palvelu, joka tarjoaa työkalut yksittäisen kysymysten ja etäpalvelupyyntöjen hallinnoinnin. 

Lisätietoja: https://museoliitto.fi/kysymuseolta

Museokortti 

Museokohde hyväksytään Museokortti-järjestelmään museon tekemän hakemuksen perusteella. Hakemuksessa kohde sitoutuu noudattamaan järjestelmän yleisiä sopimusehtoja. Hakemuslomake ja yleiset sopimusehdot löytyvät Museoliiton verkkosivuilta https://museoliitto.fi/museokortti

Museokortti-järjestelmään liittyminen on maksutonta ja järjestelmän ylläpidosta ei peritä vuosimaksuja Museoliiton jäseniltä. Kortin lukijalaitteet, markkinointimateriaalit ja Museokorttiin liittyvä aloituskoulutus ovat myös maksuttomia Museoliiton jäsenille. Muille järjestelmän vuosimaksu 250 euroa (v. 2018). 

Linkki Plussa-palveluiden esitteeseen, jossa myös palvelujen hintatietoja: https://museoliitto.fi/doc/Plussa-palvelut/palveluesite-web-6-sivua2019.pdf 

Yhteinen Perintö Oy – Digimuseo.fi

Digimuseo.fi on Suomen museoliiton ja John Nurmisen Säätiön toukokuussa 2020 perustama verkkopalvelu, jonka tavoitteena on koota kaikkien suomalaisten museoiden digitaaliset sisällöt ja tarjonta samaan paikkaan. Vieraile Digimuseossa osoitteessa https://digimuseo.fi.