Hae sivustolta
KOULUTUS
 

Museomestareiden ammatillinen koulutus

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, museotekniikan osaamisala, tutkintonimike museomestari

Oletko työntekijä tai esimies ammatillisesti hoidetussa museossa? Haluatko syventää osaamistasi, kehittää työtäsi tai saada tutkintotodistuksen, joka kertoo vaativan työnkuvasi hallitsemisesta?

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon, museotekniikan osaamisalan suorittanut museomestari osaa käsitellä monipuolisia museokokoelmia, toteuttaa näyttelytekniikkaa ja valaisua, käyttää yhä uudistuvaa audiovisuaalista tekniikkaa, siirtää kansainvälisiä näyttelyitä, huoltaa ja säilyttää museokokoelmien kookkaita koneita, toteuttaa asiakastapahtumia ja kehittää logistiikkaa.

Toteutus:
Koulutus toteutetaan oppisopimuksena. Osaaminen hankitaan ohjatusti pääosin omalla työpaikalla museomestarin työtehtävissä ja osaamista täydennetään lähipäivillä.

Tutkintokoulutuksen lähipäivät alkavat elokuussa 2019 ja jatkuvat runsaan vuoden ajan. Lähipäiviä on alkuvaiheessa keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa ja opiskelun loppupuolella syksyllä 2020 yksi päivä kuukaudessa. Oppisopimusaika ja näytöt määräytyvät henkilökohtaistetusti ja lähipäivien sisältö muokataan valituksi tulleiden henkilökohtaistamisen mukaan. Lähipäiviä pidetään Raisiossa, Helsingissä ja Tampereella.

Koulutuksen sisältö:
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joista pakollisten tutkinnon osien laajuus 120 osp ja loput 60 osp koostuu valinnaisista tutkinnon osista henkilökohtaistetusti.

Kohderyhmä:
Ammatillisesti hoidetussa museossa museomestarin työtehtävissä toimivat.

Hae mukaan:
Haku on auki 15.8.2019 asti. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän Rasekon sivulta.

Yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö, vastuukouluttaja

Sirpa Kiviharju

puh. 045 135 5500

sirpa.kiviharju(at)raseko.fi