Hae sivustolta
KOULUTUS
 

Museopäivien puhujat


Juha Hurme

Palkittu kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme tuo museopäivien osallistujille sanomaa rohkeudesta, luovuudesta ja hulluudestakin, joita museotyössä ja sen uudistamisessa tarvitaan.

Hurmeen puheenvuoro on keskiviikkona 15.5. aamupäivällä.

------------

Ville Lähde


Mistä puhutaan, kun viitataan ilmastonmuutokseen, ympäristökysymyksiin tai maapallon resurssien viisaaseen käyttöön? Mitä voimme tehdä, jotta voimme muuttaa kehityksen suuntaa kohti maapallon parempaa tulevaisuutta?

Ville Lähde (s. 1972) on lempääläläinen tutkija, tiedetoimittaja ja tietokirjailija. Hän työskentelee tutkijana itsenäisessä monitieteisessä BIOS-tutkimusyksikössä. Lähde väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2008 aiheenaan Jean-Jacques Rousseaun filosofia ja sanan luonto moninaiset merkitykset. Kirjoituksissaan hän on käsitellyt ennen kaikkea ympäristökysymyksiä, ja sen lisäksi poliittisen toiminnan luonnetta, taiteen yhteiskunnallisuutta, ruokaa ja puutarhanhoitoa.

Lähteeltä on julkaistu yli 200 kirjoitusta vuodesta 1996 lähtien. Hän on luennoinut laajalti yliopistoissa sekä yleissivistävissä ja yhteiskunnallisesti osallistuvissa yhteyksissä. Vuonna 2013 ilmestyi hänen teoksensa Niukkuuden maailmassa (niin & näin -kirjat, Tampere), joka käsittelee luonnonresurssien niukkuutta sekä sen vaikutusta tulevaisuuden politiikan mahdollisuuksiin. Vuonna 2015 ilmestynyt Paljon liikkuvia osia (Savukeidas) ruotii julkisen keskustelun ongelmia.

Lähteen puheenvuoro on torstaina 16.5. aamulla

------------

Henry McGhie

McGhie työskentelee kokoelmapäällikkönä Manchesterin museossa ja on aktiivinen toimija ilmastonmuutoskeskustelun avaajana museoalalla. Hän oli järjestämässä ensimmäistä museoiden ympäristösymposiumia Isossa-Britanniassa viime keväänä. McGhie on Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Kestävän kehityksen työryhmässä, joka esittää suosituksensa museoalalle syyskuussa ICOMin yleiskokouksessa Japanin Kiotossa.

McGhie puhuu torstaina 16.5. Sekä McGhien että Ville Lähteen puheenvuoro kuuluvat samaan ilmastonmuutos-teemaiseen kokonaisuuteen.