• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Blogger
 
MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Kutsu poliitikko museoon -viikko 27.-31.8.

Tutustuta paikalliset poliitikot museoosi ja tutustu itse poliitikkoihin. Kolmatta kertaa vietettävän Kutsu poliitikko museoon -viikon painotus on Euroopan kulttuuriperintövuodessa teemalla poliitikko – ole eurooppalainen, tunne kulttuuriperintösi. Viikkoa vietetään 27.–31.8.2018.

Museot voivat kutsua paikallisia poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan sekä viestiä asiasta paikalliselle medialle kansallisen kampanjaviikon puitteissa. 

Kutsu poliitikko museoon -viikon aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Teemaviikon aikana tuodaan esiin museoiden laaja-alaista toimintaa, joka sisältää paljon muutakin kuin näyttelyt ja tapahtumat. Samalla esitellään Suomen kattavaa museoverkostoa ja sen vaikutusta yhteiskuntaan talouden, kansalaisten hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmasta.

Poliitikko "työharjoitteluun" museoon, media mukaan seuraamaan

Teemaviikkoon osallistuva poliitikko pääsee kokeilemaan museotyötä käytännön tasolla. ”Työharjoittelupäivän” aikana päättäjät kiertävät museoammattilaisten työtiloissa, tutkijoiden huoneissa ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloissa. 

Lisäksi poliitikot tutustuvat muun muassa valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaan, kokoelmien digitointiin, näyttelyn kohderyhmien määrittelyyn ja museoturvallisuuteen. Muutamat toimivat myös keskusteluoppaina tai vertaisihmettelijöinä näyttelytiloissa, jolloin heillä on mahdollisuus tavata muita museovieraita.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe. Museoiden kannattaa kutsua mediaa seuraamaan poliitikon museopäivää. Museoliitto tiedottaa valtakunnallisesti medialle teemaviikosta noin viikkoa ennen tapahtuman alkua.

Ilmoita poliitikkovierailusi rekisteriin 13.8. mennessä

Kutsu poliitikko museoon -viikon ajankohta on valittu vuonna 2018 siten, että se sijoittuu poliitikkojen kesätauon loppuun, jolloin heitä voi olla helpompi tavoittaa oman kotiseudun museoon vierailulle. Poliitikkoja kannattaa tavoitella vierailulle hyvissä ajoin kesäkuussa. 

Museoliitto toivoo, että kampanjaviikon poliitikkovierailut sekä mahdolliset mediavierailut ilmoitetaan rekisteriin viimeistään 13.8.2018. Rekisteriin voi ilmoittaa myös vierailut, jotka eivät toteutuneet. Rekisterin perusteella tehdään mediatiedote ja viestitään viikosta sosiaalisessa mediassa. 

Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016 ja toisen kerran kesäkuussa 2017. Mukana on ollut 20–30 museota. Monissa museoissa vieraina on ollut kansanedustajia tai esimerkiksi kaupunginhallituksen jäseniä.

Kampanjaan liittyviä tiedotustekstejä


Eduskunnan puhemies Paula Risikko Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan


Lobataan yhdessä – kutsutaan poliitikot museoon

6.4.2018
P.S.-blogi: Kutsu poliitikkoasiakkaasi käymään

Mediajuttuja

Linkitämme tähän mediassa olleita juttuja poliitikkojen museovierailuilta.

Kokkola ottaa varaslähdön Kutsu poliitikko museoon viikkoon ja pitää Poliitikko museossa -teemapäivän 2.5.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi ryhtyy Keski-Pohjanmaan museon työntekijäksi päivän ajaksi.

Österbottens Tidning: Stadsstyrelsens ordförande rycker in som museiarbetare

Viestintämateriaaleja

Alle on koottu materiaaleja vapaasti käytettäväksi. PowerPoint-dioja voi käyttää eri yhteyksissä esiteltäessä museoiden toimintaa. Valkoisella pohjalla oleviin dioihin voi tehdä myös museokohtaisia muutoksia. Painettuja esitteitä voi tilata lisää Museoliitosta jäsenmuseoiden käyttöön.