MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Palveluhinnasto

MuseumPlus RIA-järjestelmä (hinnasto päivitetty 4.4.2017)

MuseumPlus RIA -järjestelmän hinta koostuu vuosittaisesta käyttömaksusta ja järjestelmän käyttöönoton kertakustannuksesta. Vuosittaiseen käyttömaksuun vaikuttaa museon ja sen kokoelmien koko. Järjestelmän käyttöönoton kertakustannukseen vaikuttaa sekä kokoelman koko että museon kokoelmanhallinnan nykytila.

Kokoelmahallintajärjestelmä sisältää MuseumPlus RIA -järjestelmälisenssien lisäksi käytön tuen, vuosittaisen ylläpito- ja kehityskoulutuksen sekä palvelinympäristön, joka mahdollistaa kokoelmatietojen varmennetun tallennuksen.

Vuosittainen käyttömaksu

Palvelun hinta on alkaen 1 740 euroa/vuosi (+ alv 24%). Minimihinta sisältää yhden museokohtaisen käyttäjälisenssin. Tällöin ohjelman käyttäjiä voi olla useita, mutta vain yksi käyttäjä kerrallaan voi käyttää ohjelmaa. Kokoelmatietoja saa tallentaa minimihinnalla aina 1 teratavuun saakka.

Pienten museoiden arvioidaan tarvitsevan sujuvaan käyttöön 1–3 lisenssiä.  Keskisuurten museoiden arvioidaan tarvitsevan vähintään 4 lisenssiä, jolloin palvelun hinta on alkaen 4 260 euroa/vuosi (+ alv. 24%).

Vuosittaiset käyttömaksut (pienet museot, joissa max. 5 lisenssiä, vähintään yksi nimetty yhteyshenkilö museosta)

Järjestelmän ylläpito: 30 euroa +alv/kk/lisenssi

Palvelintila materiaalien varmistettuun tallentamiseen:

  • 15 euroa + alv/kk/100 GB
  • 25 euroa + alv/kk/250 GB
  • 40 euroa + alv/kk/500 GB
  • 75 euroa + alv/kk/1 teratavu

Helpdesk ja koulutus: 40 euroa + alv/kk/lisenssi

Sopimukseen sisältymättömät työt: 50 euroa/h+alv, 300 euroa/htp+alv.

Matkat toteutuman mukaan: matkaliput tai auto 0,43 euroa/km.

Vuosittaiset käyttömaksut (suuret museot, joissa min. 6 lisenssiä ja vähintään 1 nimetty pääkäyttäjä, yli 15 lisenssiä edellyttää vähintään 2 nimettyä pääkäyttäjää)

Järjestelmän ylläpito: 30 euroa +alv/kk/lisenssi

Palvelintila materiaalien varmistettuun tallentamiseen: 75 euroa + alv/kk/1 teratavu

Helpdesk ja koulutus:  240 euroa + alv/kk (6-15 lisenssiä)

300 euroa + alv/kk (16-30 lisenssiä)

350 euroa + alv/kk (31 tai enemmän lisenssejä)

Järjestelmän käyttöönotto

Järjestelmän käyttöönottomaksuun vaikuttaa asiakasmuseon kokoelmanhallinnan nykytilanne. Hinnoitteluvaihtoehtoja on kaksi.

1. Kiinteä hinta

Järjestelmän käyttöönotto maksaa museolle kertakustannuksena noin 4 000 euroa (+ alv 24%). Hinta sisältää yhden lisenssin, järjestelmän museokohtaisen asentamisen ja virittämisen (konfigurointi) sekä käyttökoulutukset. Tämä vaihtoehto soveltuu museoille, joilla ei ole tarvetta tuoda kokoelmatietoja aiemmin museossa käytössä olleista kokoelmahallintajärjestelmistä tai muista luettelointiin käytetyistä ohjelmista (esim. Excel-taulukot). Käytännössä tämä on hyvä vaihtoehto pienten kokoelmien museoille ja museoille, jotka eivät ole tähän mennessä luetteloineet kokoelmiaan millään kokoelmanhallintajärjestelmällä.

2. Tarjous

Museolle, joka haluaa ottaa nykyisen kokoelmahallintajärjestelmänsä tilalle MuseumPlus RIAn, paras vaihtoehto on useimmiten kokoelmatietojen siirto järjestelmien välillä. Tämän työn laajuus ja sen mukainen tarjous tehdään museokohtaisesti. Työn laajuuteen vaikuttavat ennen muuta kokoelmien ja niihin liittyvien tietojen määrä.